Fát ültettek a civil szervezetek

Március 19-én a Balástyai Polgárőr Egyesület elnöke, Dékány Péter kezdeményezésére öt civil szervezet ültetett el öt hársfát a kegyeleti parkban.

Kiskunhalason 2014. október 11-én az ottani polgárőr egyesület elültette a polgárőrség fáját, és az ötletet az Országos Polgárőr Szövetség tovább vitte. Meghirdettek egy programot, amely szerint 2015 tavaszáig az országban mindaz a 2000 polgárőr egyesület, amely jelenleg nyilvántartásban van, ültesse el a saját fáját, hogy ezzel is mutassuk meg a természet védelme iránti elkötelezettségünket, az értékeink megóvása, a lakosság védelme mellett ? emelte ki faültetés előtt ünnepi beszédében Dékány Péter, a Balástyai Polgárőr Egyesület elnöke. ?Polgárőr egyesületünk ebben az évben is részt vesz a 250/100 kiemelt bűnmegelőzési programban. A nyitó konferencián hangzott el, hogy a települések 90 százalékának nincs bűnmegelőzési stratégiája. Balástya terve már elkészült, és a képviselő-testület a februári ülésén elfogadta. Ebben a tervben szerepel a civil összefogás, amelynek első lépcsőfoka lehet, hogy öt civil szervezettel közösen ültessünk fát. A koncepció fő gondolata is az, hogy tudjuk azonosulni közös célokkal, együtt tudjunk gondolkodni, közös programokat szervezni, ezért a ma elültetett fák legyenek a balástyai összefogás fái. A mai eseményt egy időkapszula elhelyezésével örökítjük meg egy külön rendezvény keretében.?
A Tanodában tartott ünnepségen Dékány Péter szavai után az óvodások fákkal kapcsolatos verses-dalos összeállítását hallgatták meg a résztvevők.
A fák elültetéséhez a kegyeleti parkba mentek a Balástyai Polgárőr Egyesület, a Balástya Község Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Technikai Járművek Baráti Köre, az Őszi Alkony Nyugdíjas Klub és a Hayat Hastánc Egyesület képviselői. A faültetést követően Virágh István mindenkit borral kínált, és Ujvári László polgármester pohárköszöntőt mondott. Megköszönte a polgárőröknek, hogy kezdeményezték a faültetést és az összefogást. A régi temető, a kegyeli park méltó hely a faültetésre, és arra hogy egyúttal az őseink előtt tisztelegjünk, munkásságuk előtt meghajolva előre tekintsünk a jövő felé.     

Az eseményről képek a GALÉRIA/FOTÓK menüben láthatóak.

Megjegyzés hozzáfűzése

Megszakítás