Tűzoltó hírek ? Engedély nélküli tűzgyújtások

Március 3-án, pénteken a déli órákban Gajgonyában engedély nélküli hulladékégetés történt, amelynek füstje olyan magas és sötét oszlopban csapott fel, hogy az Szegeden is látható volt, ezért onnan értesítették a hivatásos tűzoltókat, akik a Balástya Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülettel együtt a helyszínre vonultak.

A hulladék között fóliát és műanyag madzagokat is égettek, az eset miatt a jegyzőkönyvezés megtörtént. Az engedély nélküli égetés és a környezetkárosítás miatt a tanyatulajdonos bírságra számíthat.

Március 4-én az esti órákban Forráskút és Csólyospálos között magasfű, avar és bozótos égett 10-12 hektárnyi területen, amely lakott tanyákat veszélyeztetett. A helyszínre vonuló Balástya Község Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Csólyospálosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, és a kisteleki valamint a szegedi hivatásos tűzoltók több gépjárműfecskendőjével sikerült megfékezni a tüzet, így megmenteni az épületeket. Személyi sérülés nem történt.

Március 5-én 13.30 órakor Forráskút, Gyapjas dűlőben 10 hektárnyi lápos, ingoványos területen körül belül 20 darab szénabála, száraz fű, avar, nádas égett 10 hektár területen. A tüzet a Balástya Község Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Csólyospálosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a ruzsai és a kisteleki hivatásos tűzoltók, valamint a hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltóság vízszállítója oltották el.

Megszakítás