A balástyai Böröcz Pál lótenyésztésért első díjat kapott

 Hódmezővásárhelyre, a XXIV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokra Böröcz Pál három lipicai lovát vitte kiállítani, a már 2013-ban az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron aranyérmes, Favory törzsbe tartozó fedező mén, Laskát, a Siglavy Capriola törzsbe tartozó, törzskönyvezett kancákat, Orsolyát és Mirát. Böröcz Pál lótenyésztő munkáját első díjjal jutalmazta a szakmai zsűri, továbbá Orsolya első helyezést, Mira negyedik helyezést ért el.

A Favory törzsbe tartozó, 2007-ben született fedező mén, Laska ezen a kiállításon csak bemutatkozott, mint tenyészmén, mivel az országosan legmagasabb eredményt már elérte.

A Siglavy Capriola törzsbe tartozó, 2007-ben született Orsolya nevű, deres kanca 2015-ben az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron ezüst érmet kapott. 2016-ban a hódmezővásárheyi XXIII. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon aranyérmes lett, és 2017-ben megőrizte az első helyezését.

A Siglavy Capriola törzsbe tartozó, 2008-ban született Mira nevű, deres kanca most volt először kiállításon, és a negyedik helyre került.

A ló tenyészállat bírálatra lovas pályára felvezették a lovakat, és ott a bíráló bizottság elsősorban a ló küllemét, mozgását, a lipicai standard méret szerint azokat a tulajdonságokat vette figyelembe, ami megtalálható az egyedben a fajtatípuson belül. Például a legfőbb jellegzetességek, a ló magassága, csontozata, de az is fontos, hogy milyen szülőktől származik, eredményesek voltak-e a szülei.

Böröcz Pál saját tenyésztésű lipicai lovaival már korábban is országos elismeréseket ért el. Ménesében a lovak a nyolc lipicai törzs közül a Favory és a Siglavy Capriola törzsbe tartoznak.

1

kép 1 / 10

Megszakítás