A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén történt események

A Kisteleki Rendőrkapitányság az elmúlt hét során három esetben kezdeményezett büntetőeljárást ittas gépjárművezetés miatt.

Büntetőeljárás indult egy csengelei férfi ellen, aki 2017. május 7-én a hajnali órákban a Csengele 54121-es úton személygépjárművel ittasan közlekedett. A férfi előállították a Kisteleki Rendőrkapitányságra kihallgatás céljából, vele szemben a kisteleki orvosi ügyeleten vér- és vizelet mintavételre került sor. A férfi szabadlábon hagyása mellett, a büntetőeljárás folyamatban van.

A Kisteleki Rendőrkapitányság  járőrei,  2017. május 10-én, a délutáni órákban Csengele lakott területén kívül  igazoltatás alá vontak  egy csengelei férfit, aki Csengele irányából Kiskunmajsa irányába közlekedett az 54121 számú úton egy mezőgazdasági vontatóval. Az intézkedés során a férfivel szemben alkalmazott alkoholszonda szeszesital fogyasztását jelezte. Erre való tekintettel a férfit szándékos bűncselekmény elkövetése miatt további hiteles mintavétel céljából előállították a Kistelek Rendőrkapitányságra. A hiteles mintavétel megerősítette a bűncselekmény elkövetését, melyet a férfi elismert. A büntetőeljárás folyamatban van.

Ugyan ezen a napon az esti órákban, a Kisteleki Rendőrkapitányság járőrei Baks belterületén közlekedésrendészeti ellenőrzés során igazoltatás alá vontak egy helyi lakost, aki a Fő utca irányából Mindszent irányába közlekedett, személygépkocsival. Megállapították, hogy a férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik és azzal soha nem is rendelkezett, továbbá ellene vezetéstől való eltiltás van érvényben, illetve a gépjármű kötelező felelősségbiztosítással nem rendelkezik. Az ellenőrzés további menetében azt is megállapították, hogy a gépkocsi vezetője alkoholt fogyasztott, melynek értéke bűncselekményi értéket ért el. A férfit a rendőrök vér- és vizelet mintavételre előállították. A szabálysértési és büntetőeljárás folyamatban van.

Az elmúlt időszakban a Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén továbbra is előfordultak úgynevezett ?telefonos csalások?. Az ismeretlen számról telefonáló csaló valamely mobilszolgáltató nevében hívja a későbbi áldozatokat nyereményre, illetve adategyeztetésre hivatkozva, amely keretében az előfizetőknek számokat tartalmazó üzenetet kell küldeni. A csaló által diktált számok bankszámlaszámot takarnak, illetve az átutalandó, vagyis a kicsalt összeget. A rendőrség kéri, hogy fokozott fenntartással kezeljék a jelzett tartalmú telefonhívásokat. A csalást elkövetni szándékozó személyek utasításait ne hajtsák végre! Kérjenek egy visszahívható központi számot!

Kistelek, 2017. május 11.

Megszakítás