A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén történt események

A Kisteleki Rendőrkapitányság 2017. március 2-án büntetőeljárást kezdeményezett egy kisteleki férfi ellen, aki 2017. február 27-én, a kora délutáni órákban szóváltásba keveredett élettársával, és tettleg bántalmazta, amellyel nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést okozott.

A Kisteleki Rendőrkapitányság az elmúlt hét során kettő esetben kezdeményezett büntetőeljárást ittas gépjármű vezetés miatt.

Büntető eljárás indult egy pálmonostorai lakos ellen, aki 2017. április 27-én kora délutáni órákban Csengele külterületén a Kistelek tanyasorra vezető földes úton, Csengele irányából Pálmonostora irányába közlekedett a saját tulajdonát képező személygépkocsival. A rendőri intézkedés során kiderült, hogy a gépkocsi vezetője alkoholos befolyás alatt vezette a gépjárművet.

Büntető eljárás indult egy csengelei lakos ellen, aki 2017. április 28-án, az esti órákban, Csengele belterületén ittas állapotban vezette a tulajdonát képező személygépkocsiját. A helyszíni intézkedés során a alkoholmérő készülék bűncselekményi értéket mutatott. A gépjármű vezetőjét hitelesített mérőeszközzel elvégzett mérés miatt a Kisteleki Rendőrkapitányságra előállították, ahol megerősítést nyert az alkohol fogyasztás ténye és mértéke. A gépjármű vezetője ellen, szabadlábon hagyása mellett a büntetőeljárás a Kisteleki Rendőrkapitányságon folyamatban van.

Az elmúlt időszakban a Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén továbbra is előfordultak úgynevezett ?telefonos csalások?. Az ismeretlen számról telefonáló csaló valamely mobilszolgáltató nevében hívja a későbbi áldozatokat nyereményre, illetve adategyeztetésre hivatkozva, amely keretében az előfizetőknek számokat tartalmazó üzenetet kell küldeni. A csaló által diktált számok bankszámlaszámot takarnak, illetve az átutalandó ?vagyis a kicsalt ? összeget.

A rendőrség kéri, hogy fokozott fenntartással kezeljék a jelzett tartalmú telefonhívásokat. A csalást elkövetni szándékozó személyek utasításait ne hajtsák végre! Kérjenek egy visszahívható központi számot!

Kistelek, 2017. május 05.

 

Megszakítás