A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén történt események

A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén 2017. június 1-je és június 8-a között négy közlekedési baleset történt.
2017. június 10-én, a délutáni órákban az 5411-es úton Kistelek irányából Kömpöc irányába közlekedett kettő személygépkocsi egymást követve. A gépkocsik utolértek egy, az úton velük azonos irányba kerékpárral közlekedő balástyai férfit. Az első gépjármű vezetője lassított, majd a kerékpárost megelőzve közlekedett tovább. A mögötte közlekedő személygépkocsi a lassítás tényét nem vette figyelembe, így hátulról neki ütközött az előtte haladó gépjárműnek, mely során a két gépkocsi közé kerülő kerékpárost is elütötte, aki a gépkocsi motorháztetejére, majd az út melletti árokba esett. A baleset során személyi sérülés nem történt, anyagi kár keletkezett.
2017. június 13-án, a délelőtti órákban egy sándorfalvi lakos parkolt tehergépkocsijával Kistelek belterületén az E5-ös út leállósávjában. A tehergépkocsi vezetője elinduláskor az ellenkező irányba kívánt elindulni. A gépjármű mérete miatt ipszilon megfordulást hajtott végre, mely során a tőle jobbról szabályosan érkező személygépkocsit nem vette észre, a személygépkocsi holt térbe történő beérkezése miatt. A manővernél a személygépkocsinak nem adta meg az elsőbbséget és összeütköztek. A baleset során személyi sérülés nem történt, anyagi kár keletkezett.
2017. június 14-én, a délutáni órákban egy nehéz-tehergépjármű közlekedett pótkocsijával az 54121-es úton az E5-ös számú főút irányából Kiskunmajsa irányába. A vasúti átjáróhoz érve a vasúti átjárót biztosító fényjelző készülék piros jelzése ellenére az átjáróba hajtott, ahol nekiütközött az ott szabályosan közlekedő vonat első kocsijának. A baleset során személyi sérülés nem történt, az adott útszakaszon a közforgalom részére a műszaki mentés ideje alatt útzár volt.
2017. június 15-én a hajnali órákban egy autóbusz közlekedett Pusztaszer lakott területén kívül, az E5-ös számú főúton Szeged irányából Budapest irányába, 48 utassal. Amikor az E5-ös számú főút 132 km szelvényéhez ért, a menetirány szerinti jobb oldali füves útpadkáról egy őz ugrott a jármű elé. A jármű a fékezés ellenére elütötte az őzet. A balesetben személyi sérülés nem történt, de anyagi kár keletkezett.
Lakossági bejelentés alapján intézkedtek a kisteleki rendőrök 2017. június 7-én, a délutáni órákban, miszerint egy körözött zalaegerszegi férfi tartózkodik a város egyik ingatlanjában. A rendőrök igazoltatták a férfit és megállapították, hogy a zalaegerszegi, a szekszárdi és a Fővárosi Törvényszék körözi, valamint elrendelték az elfogását. Ezen felül a férfivel szemben több rendőrkapitányság is adott ki elfogatóparancsot különböző bűncselekmények elkövetése miatt. A férfit a rendőrök elfogták, és egy Szegedi BV. intézetbe szállították.

A Kisteleki Rendőrkapitányságra bejelentés érkezett ismeretlen tettes ellen, aki 2017. április 24-én, a délutáni órákban a baksi polgármesteri hivatal irodájába jogtalanul bement, majd ott az egyik széken tárolt táskából eltulajdonította a bejelentő tulajdonát képező pénztárcát, benne személyes irataival, utazási utalványával, bankkártyájával és 1500 Ft készpénzzel együtt. A helyszínre érkező járőrök elfogták a cselekmény elkövetésével gyanúsítható baksi férfit. A férfit a bűnügyi készenlét gyanúsítottként hallgatta ki, aki az elkövetés tényét elismerte. Vele szemben az eljárást szabadlábon hagyása mellett folytatta le a rendőrség. Az eljárás során megállapították, hogy az elkövető a tárcát egy nádasba dobta, az iratokat pedig elégette. A Kisteleki Rendőrkapitányság az ügyet vádemelési javaslattal fejezte be.
A Kisteleki Rendőrkapitányság még 2016. november 8-án nyomozást rendelt el kisebb kárt okozó csalás vétségének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen, akik egy napilap hirdetésében kalodázott tűzifát kínáltak eladásra, majd az egyességet követően egy kisteleki lakos részére kiszállították a tűzifát. A sértett által elvégzett mérés alapján a helyszínről távozó árusok jelentősen kevesebb fát rakodtak le a megbeszélteknél, ezzel becsapták a vevőt, aki a teljes mennyiség után járó vételárat kifizette. A nyomozás során az elkövetők felkutatására tett intézkedések eredményre vezettek, megállapításra került a három bátaszéki elkövető személyazonossága. Az ügy a gyanúsítottak ellen szóló vádemelési javaslattal a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség részére került megküldésre.
Egy balástyai lakos tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki 2016. december 1-jén a külterületi tanyás ingatlanába lakatfelfeszítés módszerével bement, majd a főépületből televíziót, beltériegységet, és fürdőkádat lopott el. Az eredményes nyomozás során az elkövető kilétének megállapítása sikeres volt, az eltulajdonított tárgyak egy része megkerült. A Kisteleki Rendőrkapitányság vádemelési javaslattal zárta le az ügyet.
Felhívjuk a közúti forgalomban résztvevők figyelmét a vadállatok által okozott közlekedési balesetek gyakoriságára, kérünk minden közlekedőt, hogy nagy figyelmet fordítson erre a veszélyforrásra a közlekedése során.