A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén történt események

A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén 2017. június 23-a és június 29-e között közlekedési baleset nem történt.

A Kisteleki Rendőrkapitányság járőrei 2017. június 25-én a délelőtti órákban Kistelek belterületén közlekedésrendészeti ellenőrzés során intézkedés alá vontak egy szegedi lakost, aki tehergépkocsival közlekedett Budapest irányából Szeged irányába. A gépjármű vezetőjével szemben alkalmazott légalkohol mérés pozitív eredményt mutatott. A gépjárművezetőt a Kisteleki Rendőrkapitányságra előállították hiteles légalkohol mérés céljából. A hiteles mérés bűncselekményi értéket mutatott, az ittas vezetés miatt a büntetőeljárás folyamatban van.

A Kisteleki Rendőrkapitányság 2017. február 14-én nyomozást rendelt el, kisebb értékre elkövetett sikkasztás vétségének, megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, aki egy Csengele külterületén lévő ingatlan területéről láncfűrészt, és a fűkaszát vitt el. A nyomozás során megállapításra került, hogy a kisgépeket a feljelentő testvére adta kölcsön, a tulajdonos engedélye nélkül. A nyomozás során az elvitt eszközök megkerültek, így az okozott kár teljes egészében megtérült. A gyanúsított a terhére rótt bűncselekmény elkövetését elismerte, az ügy 2017. június 23-án a gyanúsított ellen szóló vádemelési javaslattal a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség részére megküldésre került.

Felhívjuk a nyári szezonban pihenni vágyók figyelmét, hogy nyaraláskor, strandoláskor, kiránduláskor fokozottan óvják értékeiket! Ilyenkor, különösen a nagy tömegek által látogatott nyaraló helyeken megnő a kisebb bűncselekmények, lopások, autófeltörések kockázata, így fontos, hogy mi magunk is jobban ügyeljünk értékeinkre, a vagyonbiztonságra.

 

Felhívjuk a közúti forgalomban résztvevők figyelmét a vadállatok által okozott közlekedési balesetek gyakoriságára, kérünk minden közlekedőt, hogy nagy figyelmet fordítson erre a veszélyforrásra a közlekedése során.

Megszakítás