A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén történt események

 A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén 2017. június 29-ea és július 6-a között egy közlekedési baleset történt.

Egy balástyai lakos busszal közlekedett 2017. július 4-én a délutáni órákban Baks belterületén, a Mária telep irányából a központ irányába. Haladása során arra lett figyelmes, hogy neki balról betorkolló mellékutcából, jobbra kihajt egy személygépkocsi úgy, hogy annak vezetője nem nézett körül, a busz részére az elsőbbséget nem adta meg. A kanyarodó manőver során a személygépkocsi bal eleje a busz hátsó tengelye magasságában a busz jobb oldalának ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történ, anyagi kár keletkezett. Az intézkedő rendőrök helyszíni bírságot szabtak ki.                                     

A kisteleki rendőrök előállítottak egy férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy Balástyán több ingatlan falát is falfirkákkal megrongálta, illetve ereszcsatornát rongált meg. A gyanú szerint a 22 éves férfi 2017. június 3-ára virradóra, a községben egy festékszóróval több intézmény falára feliratokat fújt, többi között a templomra és a vasútállomás épületére is. A rendőrök a feltételezett elkövetőt a bejelentéstől számított 24 órán belül azonosították, és előállították a Kisteleki Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. Ellene rongálás bűntettének, valamint garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntető eljárás.

Felhívjuk a nyári szezonban pihenni vágyók figyelmét, hogy nyaraláskor, strandoláskor, kiránduláskor fokozottan óvják értékeiket! Ilyenkor, különösen a nagy tömegek által látogatott nyaraló helyeken megnő a kisebb bűncselekmények, lopások, autófeltörések kockázata, így fontos, hogy mi magunk is jobban ügyeljünk értékeinkre, a vagyonbiztonságra.

Felhívjuk a közúti forgalomban résztvevők figyelmét a vadállatok által okozott közlekedési balesetek gyakoriságára, kérünk minden közlekedőt, hogy nagy figyelmet fordítson erre a veszélyforrásra a közlekedése során.