A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén történt események

A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén 2017. július 21-e és július 27-a között kettő közlekedési baleset történt.

2017. július 21-én a reggeli órákban az E75-ös számú úton történt vadon élő állat elütéséről tettek bejelentést a rendőrségre. A kiérkező rendőrök a helyszínen talált nyomok és tanúelmondás alapján megállapították, hogy egy balástyai lakos, személy gépkocsival közlekedett az E75-ös számú főúton Balástya irányából Szeged irányába, amikor az úttest bal oldaláról hírtelen egy őz ugrott a gépkocsi elé. A vadon élő állat felbukkanása olyan hírtelen történt, hogy a gépkocsi vezetője az ütközést elkerülni nem tudta, az őz a gépkocsi elejének ütközött és a jobb oldali vízelvezető árokba zuhant. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2017. július 22-én a reggeli órákban egy kisteleki lakos az általa vezetett személygépkocsival közlekedett Kistelek irányából Ópusztaszer irányába az 5411-es úton. Mögötte haladt vele azonos irányban egy másik kisteleki lakos, szintén személygépkocsival. Az 5411-es út 23 km szelvényéhez érve az elöl haladó gépkocsi vezetője a menetirány szerinti jobb oldalra lehúzódott, majd balra fordulási szándékát irányjelzővel jelezte a megfordulás céljából. A manőver során a kellő körültekintést elmulasztotta és az elsőbbséget nem adta meg a mögötte haladó gépkocsinak. A hátul haladó gépjármű nekiütközött a szabálytalanul megforduló jármű vezető felöli oldalának. Az ütközés során a szabálytalanul megforduló gépkocsi vezetője súlyos sérülést szenvedett.

Felhívjuk a közúti forgalomban résztvevők figyelmét a vadállatok által okozott közlekedési balesetek gyakoriságára, kérünk minden közlekedőt, hogy nagy figyelmet fordítson erre a veszélyforrásra a közlekedése során.

 

 

 

Megszakítás