A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén történt események

 A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén 2017. szeptember 1-je és szeptember 7-e között közlekedési baleset nem történt.2017. szeptember 2-án az est órákban Ópusztaszer külterületén végrehajtott közlekedésrendészeti ellenőrzés során a Kisteleki Rendőrkapitányság rendőrei intézkedés alá vontak egy helyi lakost, aki a saját tulajdonát képező személygépkocsijával közlekedett Pusztaszer település irányából, Sándorfalva település irányába. Az ellenőrzés során megállapították, hogy a férfi úgy vett részt a közúti közlekedésben, hogy éjszakai látási viszonyok mellett, nem használta a jármű világítását, valamint vezetői engedélyét nem tartotta magánál, továbbá a végrehajtott légalkohol mérés pozitív értéket mutatott. A férfit a Kisteleki Rendőrkapitányságra előállították, ahol a hiteles légalkohol mérés bűncselekményi értéket mutatott. A férfival szemben büntetőeljárás indult ittas járművezetés miatt.

A Kisteleki Rendőrkapitányságon büntetőeljárás indult lakossági bejelentés alapján állatkínzás vétségének megalapozott gyanúja miatt 2017. júliusában ismeretlen elkövető ellen. Az elkövető Csengele külterületén lévő tanyás ingatlanban láncra kötve, táplálék, víz és árnyék biztosítása nélkül tartott kutyákat a nyári melegben. A nyomozás során megállapítást nyert, hogy az ingatlanon lévő egyik kutyánál nagymértékű volt az alultápláltság és folyadék hiány, és az élősködők elleni védelem hiánya. Figyelemmel a tartási körülményekre és az időjárási viszonyokra, a hatsági beavatkozás hiánya az állat egészségkárosodását vagy pusztulását eredményezte volna. Az ügyben egy helyi lakos került gyanúsítottként kihallgatásra. Az eredményes nyomozást vádemelési javaslattal fejezte be a Kisteleki Rendőrkapitányság.

Továbbra is felhívjuk a közúti közlekedésben résztvevők figyelmét az iskolai tanévkezdésre, az iskolák környékén a reggeli és a délutáni időszakban várható megnövekedő gyalogos és kerékpáros forgalomra! Mindenki nagy körültekintéssel közelítse meg a gyalogos átkelő helyeket, illetve a kerékpárutak környezetét a balesetek elkerülése miatt.