Szántóverseny Balástyán

A Balástya Községi Önkormányzat október 7-én rendezte meg a Dózsa utca végénél lévő önkormányzati földterületen a VI. Szántóversenyt. A szalmabála-gurító és a traktor pótkocsis ügyességi versenyeket a Zrínyi utcánál lévő lovaspályánál tartották. A szántókat meglátogatta Farkas Sándor országgyűlési képviselő.

Varga Zoltán, a kisteleki Agropark tulajdonosa, a rendezvény levezetője köszöntötte a szervezőket, az esemény támogatóit, a versenyzőket és a vendégeket, majd Ujvári László polgármester megnyitotta a Szántóversenyt. Elmondta, hogy az idén a terület nagysága miatt meghívásos versenyt hirdetett az önkormányzat, és fő szempont volt, hogy elsősorban a balástyai és környékbeli szántás és gépészet iránt érdeklődő gazdálkodókat hívják meg erre a megmérettetésre. Kiemelte, a kisebb közösségi találkozások ugyanúgy fontosak, mint a település nagy rendezvényei, mert ezeknek közösség összetartó ereje van. A polgármester minden résztvevőnek megköszönte, hogy elfogadták a meghívást, majd a szántás szakmai részét Varga Zoltán ismertette. A szántás kezdése előtt a traktorosok és a lovas fogatosok sorszámot húztak, és kezdődhetett a munka. A zsűri, ifj. Ördög János, Berta Tibor és Kocsis László az országos és világversenyek szabályai szerint bírálta először a nyitóbarázdák, később a szántás szakszerűségét. Míg a versenyzők dolgoztak, a lovaspályán felállított sátornál három bográcsban főtt a marha- és birkapörkölt. Tari József és zenésztársa, Hódi Antal zeneszóval várta a szántásból beérkezőket. Ebéd után következett a szalmabála-gurító és a traktor pótkocsis ügyességi verseny. Az eredményhirdetést követően néhányan még éjfélig mulattak.

 

A versenyek eredményei

 

Szántóverseny

Háromfejes eke

  1. Gémes Csaba
  2. Szilágyi László
  3. Ifj. Böröcz László

 

Kétfejes eke

  1. Nagy Zoltán
  2. Vermesi Ákos
  3. Szöri Imre

 

Veterán traktorok

  1. Farkas László
  2. Jóljárt Dávid
  3. Bitó Tibor

Lófogatok

  1. Csorba Ferenc
  2. Kondász Ferenc
  3. Vakulya Norbert

Traktor pótkocsis ügyességi verseny

  1. Ifj. Böröcz László    (1:17:95)
  2. Ifj. Berta Tibor           (1:22:00)
  3. Berta József            (1:23:34)

Szalmabála-gurító verseny

Férfiak

  1. Vakulya Norbert és Vakulya József
  2. Fülöp Attila és Rácz István
  3. Ördögh Levente és Földi Csanád

Nők

  1. Dékány Zsanett és Dékány Klaudia
  2. Bárkányiné Széll Erzsébet és Horváth-Zsikóné Kiri Mária
  3. Hegedűs Zsuzsanna és Kissné Szabó Zsanett

Vegyes páros

Vermesi Ákos és Hegedűs Klaudia

Rácz István és Csordás Tünde

DSC_3424

kép 1 / 209

Köszönet

Köszönöm a VI. Szántóverseny szervezésében és lebonyolításában résztvevők munkáját, valamint minden támogatónak a segítséget, hogy ebben az évben ismét sikeres rendezvényt tarthattunk.

Ujvári László

polgármester

 

 

Megszakítás