A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén történt események

 Az elmúlt napokban egy ittas járművezetővel szemben intézkedtek a kisteleki rendőrök. 2017. december 2-án a kora hajnali órákban állítottak meg a rendőrök Balástya belterületén egy személygépkocsit, mivel annak bal oldali visszapillantó tükre hiányzott. Az ellenőrzés során megállapításra került, hogy a jármű vezetője ittas volt, ezért további mintavétel céljából a Kisteleki Rendőrkapitányságra előállították. A mért értékre tekintettel ellene járművezetés ittas állapotban vétség magalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Egy közlekedési baleset történt a napokban a Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén. Egy kisteleki lakos közlekedett kisteherautóval Kistelek belterületén, amikor nem adott elsőbbséget a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen kerekesszékkel közlekedő szintén helyi lakosnak. A teherautó vezetője észlelve a kerekesszékkel közlekedő férfit intenzív fékezésbe kezdett, de az ütközést elkerülni nem tudta. A baleset következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A Kisteleki Rendőrkapitányság Közlekedési Alosztálya közúti baleset okozása vétség megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a tehergépkocsi vezetőjével szemben.

Vádemelést javasol a Kisteleki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya annak a baksi férfinak az ügyében, aki 2016. októbere óta ismeretlen módszerrel többször behatolt édesanyja ingatlanába, ahonnan bútorokat és műszaki cikkeket jogtalanul tulajdonított el, majd azokat tovább értékesítette. A gyanúsított a kihallgatása során beismerő vallomást tett. A napokban a nyomozást a bűnügyi osztály befejezte, az ügy iratait vádemelési javaslattal a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészségnek küldte meg.

A téli időjárás beköszöntével fokozott figyelmet kíván mindenkitől a közúton, lakott területen történő közlekedés és a szabadban tartózkodás is. Minden esetben a balesetek, tragédiák megelőzése a cél! Ha az átlaghőmérséklet hét fok alá csökken, járműveiket érdemes téli gumival felszerelni, hosszabb utazásnál takarót, tartalék ruhát, élelmiszert is csomagolni. Útközben időben gondoskodjanak üzemanyagról.

A téli időszak különösen veszélyes a hajléktalan, idős és rászoruló személyekre. A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén szükség szerint a Kistelek, Tisza utca 1. szám alatt található Gondozási Központ tud részükre segítséget nyújtani.

Kistelek, 2017. december 7.

 

                                                                                               Joó Enikő címzetes rendőr őrnagy,

                                                                                              igazgatásrendészeti alosztályvezető

 

Megszakítás