A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén történt események

A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén 2017. december 21-e és január 3-a közötti időben több közlekedési baleset történt.

 1. december 21-én, a délutáni órákban anyagi káros balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre. A helyszínen talált nyomok és adatgyűjtés során megállapítást nyert, hogy egy csanyteleki lakos az általa vezetett gépkocsival közlekedett Baks belterületén a Tiszai utca irányából, a Rózsa utca irányába. Közlekedése során későn vette észre az úttest menetirány szerinti jobb oldalán szabályosan álló és elindulásra váró személygépkocsit, melynek nekiütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt.

 

 1. december 22-én, a kora délutáni órákban egy kisteleki lakos az általa vezetett személygépkocsival a Kistelek belterületén található központi körforgalomhoz érkezett a Kossuth utcán. A körforgalomba úgy hajtott be, hogy figyelmetlenségből nem vette észre a neki balról, már a körforgalomban haladó szintén kisteleki lakos által vezetett segédmotoros kerékpárt és annak hátsó részének ütközött.  Az ütközés során a segédmotoros kerékpárt vezető nő elesett, és 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

 

 1. december 23-án, a kora délutáni órákban vadon élő állat elütéséről tettek bejelentést a rendőrségre. A helyszínen talált nyomok és adatgyűjtés alapján megállapítást nyert, hogy egy pusztaszeri lakos személygépkocsival közlekedett a 4518-as számú úton, Pusztaszer irányából az E75-ös számú főút irányába. Haladása során az úttest jobb oldaláról hírtelen egy őz ugrott a gépkocsi elé. A vadon elő állat felbukkanása hirtelen történt, a gépkocsi vezetője megijedt, a gépkocsit balra kormányozta, de az ütközést elkerülni nem tudta. Az őz a gépkocsi jobb oldalának ütközött, a gépkocsi pedig a bal oldali útpadkán a tetejére borult. A baleset során személyi sérülés nem történt.

 

 1. december 23-án, a déli órákban személyi sérüléses közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre. A helyszínen talált nyomok és adatgyűjtés alapján megállapítást nyert, hogy egy budapesti lakos személygépkocsival közlekedett az 4511-es úton Kistelek irányából Ópusztaszer irányába. Az úttest közepén található járdasziget kikerülése során járműve sebességét nem az útvonal vezetésének megfelelően választotta meg, ezért a gépkocsi jobb első kerekével az úttestről lehaladt. A jármű visszakormányzása során a gépkocsi vezetője elveszítette uralmát a gépkocsi felett, ezért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba sodródott, majd visszatérve a jobb oldalra az úttest jobb oldalán található fának ütközött. A baleset során a gépkocsi vezetője 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

 

 1. december 23-án, a délelőtti órákban személyi sérüléses közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre. A helyszínen talált nyomok és adatgyűjtés során megállapítást nyert, hogy egy kisteleki lakos személygépkocsival parkolt Kistelek belterületén, menetiránnyal szemben az úttest bal oldalán, félig az úttest és a kerékpárút között található füves útpadkán úgy, hogy a gépkocsi bal első ajtaja nyitott állapotában volt. A gépkocsi vezetője ki akart szállni a járműből, ezért a kocsi ajtaját nagyobbra nyitotta, mely során nem vette észre a mögötte a kerékpárúton kerékpárral közlekedő kisteleki lakost. A kerékpáros a gépkocsi ajtó élének ütközött és a kerékpárútra zuhant. A baleset során a kerékpáros 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

 

 1. december 31-én, a reggeli órákban vadon élő állat elütéséről tettek bejelentést a rendőrségre. A helyszínen talált nyomok és adatgyűjtés alapján megállapítást nyert, hogy az E75-ös számú főúton Kistelek irányából Budapest irányába közlekedő menetrend szerinti autóbusz elé ugrott ki egy őz olyan hirtelen, hogy az intenzív fékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést a busz vezetője. A baleset során személyi sérülés nem történt.

 

A Kisteleki Rendőrkapitányság rendőrei több esetben intézkedtek ittas vezetőkkel szemben az elmúlt időszakban.

 

 1. december 23-án, az esti órákban a rendőrjárőr intézkedés alá vont Balástya külterületén egy balástyai férfit, amint a saját tulajdonát képező segédmotoros kerékpárral közlekedett az E75-ös számú főút felől a szeméttelep irányába. Az intézkedés során a személlyel szemben alkalmazott alkohol szonda pozitív értéket mutatott, melyre tekintettel a Kisteleki Rendőrkapitányságra előállították hitelesített légalkohol mérő berendezés alkalmazása céljából. A hiteles mérési eredmény alapján megállapítást nyert, hogy a férfi bűncselekményt követett el, így ellene büntető feljelentéssel éltek az intézkedő rendőrök.

 

 1. december 26-án a déli órákban közúti ellenőrzést hajtottak végre Csengele belterületén a Kisteleki Rendőrkapitányság rendőrei. Igazoltatás céljából megállítottak egy csengelei lakost, aki segédmotoros kerékpárral közlekedett a Honfoglalás utcán Kistelek irányából az 54121-es számú út irányába. Az intézkedés során végzett légalkohol mérés pozitív értéket mutatott, amely miatt a férfit a Kisteleki Rendőrkapitányságra előállították, hiteles légalkohol mérés céljából. A hiteles mérési eredmény alapján megállapítást nyert, hogy a férfi bűncselekményt követett el, így a vezetői igazolványát bevonták és ellene büntető feljelentéssel éltek az intézkedő rendőrök.

 

Ingyenes kerékpár regisztrációs lehetőséget biztosít a Kisteleki Rendőrkapitányság a BIKE SAFE program keretein belül a KISTELEKI RENDŐRKAPITÁNYSÁG épületében (6760 Kistelek, Petőfi u. 2. sz.) 2018. január 12-én, pénteken 8.00-12.00 óra közötti időben.

A regisztrációhoz kérjük hozza magával:

 • kerékpárját,
 • személyazonosító igazolványát,
 • kerékpár tulajdonjogát igazoló iratot, amennyiben van (kerékpáros igazolvány, számla, nyugta, blokk, adásvételi szerződés, garancia jegy, e-számla).

                                                                                                                             Sejben Győző

                                                                                                                             rendőr százados