Farsang a balástyai általános iskolában

 A Munkácsy Mihály Katolikus Általános Iskola Diákönkormányzata minden évben megszervezi a télbúcsúztató farsangi mulatságot.

Február 8-án felső tagozatosok a sportcsarnokban farsangoltak. Az esemény a 8. osztályosok műsorával kezdődött. A bemutatott kisfilmből kiderült, hogyan sikerült a két királyságot egyesíteni, és ehhez milyen próbákat kellett teljesíteni, majd a látványokban bővelkedő nyitótáncuk következett. A báli tánc koreográfiája Barkóczi Zsófia munkáját dicséri.  A tánc után az osztályok csoportos, jelmezes színpadi produkciókat mutattak be diáktársaiknak, szüleiknek, hozzátartozóiknak, amit a zsűri értékelt. Az 5. a: Kiugrott a gombóc a fazékból-egy kicsit másként, a 6. a: Táncosok világa, a 7. a: Mignonok, a 7. b: Rémálmok című produkcióval lépett a színpadra. A tombolahúzáson a sok nyeremény mind gazdára talált. A délutánt a kistornateremben tartott fergeteges mulatság zárta.

 

Február 7-én a tanítási órák után az alsó tagozatos kisdiákok osztályonként tartottak farsangi mulatságot. Nagy volt a készülődés, a lelkesedés. A gyerekek izgatottan várták a mulatság kezdetét. Sok ötletes jelmezt láttunk. Idén is népszerű volt a Pókember, a bálkirálynő, a rendőr, a kommandós. Sok különleges jelmez is készült: Fáraó, Kleopátra, Cica, Tigris. A jelmezbemutató után a gyerekek közös játékkal, tréfás feladatokkal búcsúztatták a telet, majd sok-sok finomság várta a gyerekeket. Az osztályok a farsangolás végén tombolasorsolást tartottak.

8.a királyi műsor (10)

kép 2 / 21

Megszakítás