A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén történt események

2018. április 26-án, az éjszakai órákban egy szatymazi lakos személygépkocsival közlekedett Kistelek lakott területén kívül a benzinkút mögötti területen, a vasút irányából az E75-ös számú főút irányába. Haladása során nem jól választotta meg járműve sebességét és egy balra ívelő útkanyarulatban fékezése ellenére nem tudta a járművet a murvás úton tartani. A manőver során egyenesen az út menti vízelvezető árokba hajtott. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2018. április 26-án, az éjszakai órákban Kistelek lakott területén kívül az 5411-es úton az M5 autópálya irányából Kistelek irányába közlekedett egy csongrádi lakos, személygépkocsival. Haladása során a menetiránya szerinti balra ívelő útkanyarulatban nem megfelelően választotta meg járműve sebességét, így a jobb oldali füves útpadkára sodródott, ahol elvesztette uralmát a jármű felett és a vízelvezető árkon keresztül haladva, három kisebb akácfát kidöntve, az út menti ingatlan kerítés végén lévő betonoszlopnak ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2018. április 29-én, a délutáni órákban a Balástya külterületén lévő kerékpárúton közlekedett egy helyi lakos kerékpárral, a vasútállomás irányából az E75-ös számú főút irányába. Haladása során feltehetően erős ittasságából eredően elvesztette uralmát a jármű felett és azzal elesett úgy, hogy a kerékpárút mellett elhelyezkedő 5422-es út menetirányát tekintve, a bal oldali forgalmi sávba zuhant, ahol könnyű sérülést szenvedett.

2018. április 30-án, az esti órákban egy pálmonostorai lakos tehergépkocsival közlekedett Kistelek lakott területén kívül az E75-ös számú főúton Szeged irányából Budapest irányába. Amikor az E75-ös számú főút 133 km szelvényéhez ért, a menetirány szerinti jobb oldali füves útpadkáról egy őz ugrott járműve elé, melyet fékezés ellenére járművének bal elejével elütött. Az ütközés során személyi sérülés nem történt. Megállapítást nyert, hogy az E75-ös számú főút 133 km 1 km szelvénynél van kihelyezve vadveszélyt jelölő figyelmeztető jelzőtábla, mely a baleset helyére is érvényes.

Büntetőeljárás indult ittas vezetés miatt egy mindszenti lakossal szemben, akit 2018. április 27-én, a délutáni órákban intézkedés alá vontak a Kisteleki Rendőrkapitányság rendőrei Balástya külterületén, amint személygépkocsival közlekedett. Az igazoltatás során elektromos alkoholszonda került alkalmazásra, mely pozitív értéket mutatott. A férfi előállítása során, a Kisteleki Rendőrkapitányságon alkalmazott hiteles mintavétel, bűncselekményi értéket eredményezett.

2018. május 1-jén, a reggeli órákban Balástya belterületéről érkezett bejelentés személyi sérüléses közúti közlekedési balesetről. A helyszínen megállapítást nyert, hogy egy helyi lakos személygépjárművel közlekedett a Zrínyi utcán a Széchenyi utca irányába. Amikor a vendéglőt elhagyta, jobb oldalról a vendéglő parkolójának irányából hirtelen egy kerékpáros hajtott ki elé.  Ekkor, hogy az ütközést elkerülje balra kormányozta a személygépjárművet és intenzíven fékezni kezdett, azonban az ütközést már nem tudta elkerülni, így a gépjárműve elejével a kerékpárosnak hajtott. Az ütközést következtében a kerékpáros a motorháztetőre és a szélvédőre csapódott, onnan pedig a földre esett, és könnyű sérülést szenvedett.

 

                                                                                              Sejben Győző rendőr százados, közrendvédelmi alosztályvezető helyettes

 

Megszakítás