A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén történt események

2018május 7-én, a déli órákban egy külföldi állampolgár személygépkocsival közlekedett Kistelek lakott területén, a Bercsényi utcában, az Árpád utca irányából a Munkácsy utca irányába. Amikor a Munkácsy utca kereszteződéséhez ért nem adta meg az elsőbbséget az elsőbbség adás kötelező jelzőtábla utasítása ellenére a tőle jobbról szabályosan érkező kisteleki lakos részére, aki személygépkocsival közlekedett a Munkácsy utcában az E75-ös számú főút irányából a Tápai utca irányába. Fentiek következtében a gépkocsik összeütköztek, és mindkét járműben dologi kár keletkezett. A baleset következtében személyi sérülés nem történt.

2018. május 5-én, a kora délutáni órákban Baks lakott területén a 4522-es úton közúti ellenőrzés során igazoltatás alá vontak a Kisteleki Rendőrkapitányság rendőrei egy Csanytelek irányából a mindszenti komp átkelő irányába közlekedő lassújárművet és annak vezetőjét. A vezető leheletén alkohol szagot éreztek, ezért vele szemben alkohol tesztert alkalmaztak, amely pozitív eredményt mutatott. A Kisteleki Rendőrkapitányságon történő hiteles légalkohol mérés bűncselekményi értéket mutatott. A férfival szemben büntetőeljárás indult.

Ugyan ezen a napon a délutáni órákban mozgó ellenőrzést hajtottak végre a Kisteleki Rendőrkapitányság rendőrei Kistelek területén. A Diófa utcán közlekedve észleltek egy segédmotoros kerékpárral közlekedő személyt amint bukósisak viselése nélkül vett részt a forgalomban. Ezt követően igazoltatás céljából megállították, majd az intézkedés során megállapították az alkoholos befolyásoltságot is. A Kisteleki Rendőrkapitányságon történő hiteles légalkohol mérés ebben az esetben is bűncselekményi értéket mutatott. A férfival szemben szintén büntetőeljárás indult.

 

                                                                                          Sejben Győző címzetes rendőrőrnagy,

                                                                                   közrendvédelmi alosztályvezető helyettes

 

Megszakítás