A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén történt események

2018. május 18-án, a déli órákban bejelentés érkezett az 5421-es számú útról vadon élő állat elütéséről. A helyszíni adatgyűjtés során megállapítást nyert, hogy egy csengelei lakos személygépkocsival közlekedett az 5421-es számú úton, Balástya irányából az Csengele irányába. A közlekedése során az úttest bal oldaláról hirtelen egy őz ugrott a gépkocsi elé. A vadon elő állat felbukkanása olyan hirtelen történt, hogy a gépkocsi vezetője az ütközést elkerülni nem tudta, az őz a gépkocsi első lökhárítójának ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt.

 

  1. május 21-én, a délutáni órákban szintén az 5421-es számú úton történt vadbaleset. Egy balástyai lakos közlekedett személygépkocsival Csengele irányából Kistelek irányába, amikor az út jobb oldaláról egy őz hirtelen kiugrott elé az úttestre. Az őz úttestre történő ugrása annyira gyorsan történt, hogy a lassítás ellenére az ütközést már nem tudta elkerülni a gépkocsi vezetője. Személyi sérülés nem történt.

 

  1. május 24-én, a kora délutáni órákban Kistelek belterületén közlekedett személygépkocsival egy szegedi lakos Budapest irányából Szeged irányába. A Kossuth utcában balra nagy ívben kívánt befordulni az egyik kapubejáróba. A manőver során lassított, és a kanyarodását megelőzően a vele azonos irányban személygépkocsival közlekedő kisteleki lakos, fékezés nélkül hátulról neki ütközött a követési távolság nem megfelelő megválasztása miatt. A közlekedési baleset során személyi sérülés nem történt.

 

A Kisteleki Rendőrkapitányság közterületi szolgálatot ellátó rendőrei több esetben kezdeményeztek büntetőeljárást ittas gépjármű vezetőkkel szemben

 

  1. május 20-án, a délutáni órákban, Kistelek belterületén vontak ellenőrzés alá egy kétkerekű robbanómotoros járművel közlekedő kisteleki lakost. Az ellenőrzés során alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott. A Kisteleki Rendőrkapitányságra történt előállítás során a hiteles mérés, bűncselekményi értéket eredményezett, amely miatt büntetőeljárást kezdeményeztek a férfival szemben a rendőrök.

 

  1. május 25-én, az esti órákban Csengele belterületén vontak intézkedés alá egy helyi lakost, aki szintén ittasan közlekedett elektromos kerékpárral Kistelek irányából Kiskunfélegyháza irányába. A vele szemben alkalmazott hiteles mérés ebben az esetben is bűncselekményi értéket eredményezett.

 

  1. május 26-án, a délutáni órákban Csengele külterületén az 5421-es számú úton Balástya irányából Csengele irányába közlekedő segéd motorkerékpárossal szemben intézkedtek a rendőrök, tekintettel arra, hogy a kisteleki férfi bukósisak nélkül közlekedett. Az ellenőrzés során vele szemben is megállapítást nyert a bűncselekményi értéket elérő ittasság ténye. Ebben az esetben is büntetőeljárás indult.

 

Ugyan ezen a napon az éjszakai órákban, Kistelek belterületén akadt fenn az alkohol szondás ellenőrzésen egy személygépkocsit vezető helyi férfi, aki a Rákóczi utcában a Bocskai utca irányából, a Gőzmalom utca irányába közlekedett. A Kisteleki Rendőrkapitányságon alkalmazott hiteles légalkohol mérés ebben az esetben is bűncselekményi értéket mutatott.

FIGYELEM! INGYENES KERÉKPÁR REGSZTRÁCIÓ!

Ingyenes kerékpár regisztrációs lehetőséget biztosít a Kisteleki Rendőrkapitányság a BIKE SAFE program keretein belül a KISTELEKI RENDŐRKAPITÁNYSÁG épületében (6760 Kistelek, Petőfi u. 2. sz.) 2018. június 8-án, pénteken 14.00-18.00 óra között.

A regisztrációhoz kérjük hozza magával:

  • kerékpárját,
  • személyazonosító igazolványát,
  • kerékpár tulajdonjogát igazoló iratot, amennyiben van (kerékpáros igazolvány, számla, nyugta, blokk, adásvételi szerződés, garancia jegy, e-számla).

                                                                                        

                                                                                              Sejben Győző rendőr százados, közrendvédelmi alosztályvezető helyettes