A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén történt események

  1. július 24-én, a déli órákban egy bordányi lakos személygépkocsival közlekedett Balástya lakott területén kívül az 5422-es úton, Balástya központja felől Forráskút irányába, mely során egy előtte haladó személygépkocsi előzésébe kezdett. A manővert követően visszatért a menetirány szerinti jobb oldali forgalmi sávba, ahol aztán a követési távolság be nem tartása miatt hátulról nekiütközött egy önjáró munkagép hátuljának, amely a füves útpadkán egy fának csapódva állapodott meg. A közlekedési baleset következtében személyi sérülés nem történt, dologi kár keletkezett a járművekben.

 

  1. július 24-én, a kora délutáni órákban egy kisteleki lakos személygépkocsival közlekedett Kistelek belterületén, a Kossuth utcában, Budapest irányából Kistelek irányába. Közlekedése során, járművével a jobb oldali leállósávba húzódott, majd onnan vissza akart fordulni Budapest irányába, mely manőver során járművének jobb elejével érintőlegesen nekiütközött a leállósávban szabályosan leparkolt személygépkocsi bal hátuljának. Az ütközés során mindkét járműben kisebb dologi kár keletkezett, személyi sérülés nem történt.

 

  1. július 29-én, a hajnali órákban Baks belterületén közlekedésrendészeti ellenőrzés céljából állítottak meg egy csanyteleki lakost a Kisteleki Rendőrkapitányság rendőrei, aki személygépkocsival közlekedett Baks központja felől Kistelek irányába. Az intézkedés során nevezett leheletén alkohol szagot éreztek, ezért vele szemben légalkohol mérő készülék került alkalmazásra, amely pozitív értéket mutatott. Megállapítást nyert továbbá, hogy nevezett személy nem rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel, továbbá vezetéstől eltiltás hatálya alatt áll. A fentiekre tekintettel a rendőrök a férfit elfogták és előállították a Kisteleki Rendőrkapitányságra hitelesített mérőműszerrel való mintavétel céljából. A hiteles mérés bűncselekményi értéket eredményezett. A férfivel szemben szabálysértési és büntetőeljárás indult.

 

  1. augusztus 1-jén egy csengelei lakos telefonos bejelentést tett a rendőrségre, mivel a tulajdonát képező tanyaingatlanba ismeretlen személy az épület hátsó ablakát betörve behatolt, és onnan készpénzt és alkoholos italokat tulajdonított el. A bevezetett elsődleges intézkedések eredményeként egy helyi lakos vontak intézkedés alá a rendőrök és a rendelkezésre álló adatok alapján gyanúsítottként hallgattak ki, majd ezt követően a férfit őrizetbe vették. A Kisteleki Rendőrkapitányság előterjesztést tett a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség részére a férfi letartóztatásának indítványozására.  

 

FIGYELEM! INGYENES KERÉKPÁR REGSZTRÁCIÓ!

Ingyenes kerékpár regisztrációs lehetőséget biztosít a Kisteleki Rendőrkapitányság a BIKE SAFE program keretein belül a KISTELEKI RENDŐRKAPITÁNYSÁG épületében (6760 Kistelek, Petőfi u. 2. sz.) 2018. augusztus 31-én, pénteken 15.00-19.00 óra között.

A regisztrációhoz kérjük hozza magával:

  • kerékpárját,
  • személyazonosító igazolványát,
  • kerékpár tulajdonjogát igazoló iratot, amennyiben van (kerékpáros igazolvány, számla, nyugta, blokk, adásvételi szerződés, garancia jegy, e-számla).

                                                                                         

                                                                                              Sejben Győző rendőr százados          közrendvédelmi alosztályvezető helyettes