A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén történt események

2019. január 11-én, a délelőtti órákban Csengele külterületén vontak intézkedés alá egy személygépkocsival közlekedő férfit a Kisteleki Rendőrkapitányság közterületi szolgálatot ellátó rendőrei, amint gépkocsijával egy tolatási manővert hajtott végre szabálytalanul. Az intézkedés során alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, ezért a férfit a Kisteleki Rendőrkapitányságra előállították hiteles mintavétel céljából. A mintavétel bűncselekményi értéket eredményezett, az intézkedő rendőrök a férfi vezetői engedélyét bevonták, továbbá büntetőeljárást kezdeményeztek vele szemben ittas járművezetés miatt.

2019. január 12-én, a délelőtti órákban Csengele külterületéről érkezett bejelentés közúti közlekedési balesetről. A rendőrök helyszínen megállapították, hogy egy sándorfalvi lakos személygépkocsival közlekedett az 54121-es úton Csengele irányából az 5411 út irányába. Az autópálya felhajtónál az útkereszteződéshez érve, az „Állj, elsőbbségadás kötelező” közúti jelzőtábla figyelmeztetése ellenére nem adta meg az elsőbbséget egy másik gépkocsinak, így a kereszteződésben egymásnak és a szalagkorlátnak ütköztek. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2019. január 13-án, a késő délutáni órákban az E75-ös számú főút külterületi szakaszán vadon élő állat elütéséről tettek bejelentést a rendőrségre. A helyszínen megállapítást nyert, hogy egy kecskeméti lakos személygépkocsival közlekedett az E75-ös számú főúton Balástya irányából Kistelek irányába, amikor az úttest jobb oldaláról hirtelen egy szarvas ugrott elé. A vadon élő állat felbukkanása olyan hirtelen történt, hogy a gépkocsi vezetője az balesetet elkerülni nem tudta, ezért az őz a gépkocsi elejének ütközött. Személyi sérülés nem történt.

2019. január 20-án, a délutáni órákban közlekedésrendészeti ellenőrzés keretében Ópusztaszer külterületén vontak intézkedés alá egy gépjárművet és annak vezetőjét a Kisteleki Rendőrkapitányság rendőrei. Az igazoltatás során megállapítást nyert, hogy a gépjárművet vezető férfival szemben a bíróság elfogató parancsot adott ki. A férfit a rendőrök elfogták, és a körözés alapján őrizetbe vételére intézkedtek.

Sejben Győző címzetes rendőr őrnagy,
megbízott őrsparancsnok

Megszakítás