Tűzoltó hírek

Februárban több tűzesethez riasztották a tűzoltókat

Február 19-én, 8-10 hektár magasfű és avar égett Balástyán, egy erdőközi tanya közelében, az M5-ös autópálya kisteleki lehajtójától Balástya irányába. A kisteleki hivatásos és a balástyai önkéntes tűzoltók oltották el a lángokat.

Február 21-én Balástya Forráskút összekötő út 4-5 km között a víztározó mellett avar égett, kisteleki és a Balástyai Katasztrófavédelmi Kutató-Mentőcsoport vízszállítója oltotta el a tüzet.

Február 24-én, az ópusztaszeri körforgalomnál egy tanya melléképülete kigyulladt, és egy szénatároló meg autógumik égtek. A kisteleki és kiskunmajsai hivatásos valamint a balástyai önkéntes tűzoltók és a Balástyai Katasztrófavédelmi Kutató-Mentőcsoport vízszállítója oltották el a tüzet. Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár jelentős.

Február 25-én, a forráskúti Gyapjas dűlőben egy tanya égett, és az épület teljes tetőszerkezete lángolt. Az egyik szoba teljesen kiégett, az épület lakhatatlanná vált. A 92 éves lakót a gondozónők mentették ki, miután kiértek a nénihez és látták, hogy füst gomolyog az egyik helyiségből, ahol senki nem tartózkodott. A tüzet valószínűleg a sparheltból kipattanó szikra okozhatta. A néni nem sérült meg, és a családja biztonságba helyezte. A lángokat a kisteleki hivatásos, valamint a balástyai önkéntes tűzoltók, a szegedi hivatásos tűzoltóság vízszállítója, kiskunmajsai és ruzsai hivatásos tűzoltók oltották el.

Február 26-án, Kisteleken az Agrobázis mögött egy kacsatelep 400 négyzetméteres óljának kazánházában tűz ütött ki. A helyszínre érkező kisteleki hivatásos, balástyai önkéntes tűzoltók valamint a szegedi hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel, továbbá a kiskunmajsai hivatásos tűzoltók, valamint a Balástyai Katasztrófavédelmi Kutató-Mentőcsoport vízszállítója lokalizálták a tüzet.

Február 27-én, Balástyán, Őszeszékben 10 hektár területen nádas, magasfű és 60 darab szénabála égett, veszélyeztetve fóliaházakat és tanyákat. A hatalmas tüzet a balástyai önkéntes tűzoltók, a kisteleki, kiskunmajsai, ruzsai hivatásos tűzoltók és a szegedi hivatásos tűzoltók három gépjárműfecskendővel, valamint a Balástyai Katasztrófavédelmi Kutató-Mentőcsoport vízszállítója oltotta el.

 

Megszakítás