Juniálist tartottak a fábiánsebestyéni Kinizsi Parkban

Június elsején a fábiánsebestyéni Kinizsi Parkban rendezett Kinizsi Juniálisra, a falvak, városok vetélkedőjére térségünk országgyűlési képviselője, Farkas Sándor agrárminiszter-helyettes, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára hetedik alkalommal hívta meg a választókörzete településeit.

A balástyai csapat reggel 6 órakor gyülekezett, és 34-en, négy autóval utaztak Fábiánsebestyénbe. A Gémes Eszter Községi Könyvtár Balástya főzőklubja készítette a reggelit számukra, és Jójárt Erzsébet lángost sütött nekik.

A rendezvényt Farkas Sándor és Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg. Ezután az Alföldre jellemző hagyományos népi, ügyességi, sportos, olykor tréfás, játékos és kvíz feladatokat kaptak a versenyző csapatok, valamint főzőversenyen mérték össze szakácstudományukat.

A vetélkedő után a főzőklubosok ebéddel készültek, borsostokányt főztek, amit galuskával tálaltak. A kulturális műsorban először Bagi Iván és Nacsa Olivér lépett színpadra, majd a települések műsorszámai között a balástyaiak képviseletében Ujvári Jánosné énekkel és szavalattal szerepelt. Az eredményhirdetéskor kiderült, hogy a kilenc versenyszám közül községünk csapata a kirakós feladatban 3. helyen végzett, a kvízben 6. helyezést ért el. A jó eredményekért külön oklevelet vett át Ujvári László polgármester. A rendezvényen részt vett Juhász Jenő alpolgármester is.

Megszakítás