Évzáró bemutatót tartott a Bábabokra Néptáncegyüttes

Június 6-án a sportcsarnokban a Kisteleki Művészeti Iskola Bábabokra Néptáncegyüttese évzáró bemutatót tartott. Az együttes kilenc csoportja közül nyolc balástyai, és a bemutatón szereplő hat csoport száznál több néptáncosából csak néhányan voltak kisteleki és szegedi táncosok. A csoportokban az óvodás korosztálytól a gimnáziumi tanulókig táncolnak a gyerekek. A legkisebbeké a középsős és egy nagycsoportos óvodásokat fogja össze, az általános iskolások közül az elsősök és másodikosok a Kökörcsin csoportba járnak, a Szarkalábba pedig a harmadikosok. A 4-5-6-7. osztályosokból alakult a Seprence csoport, míg a 7-8. osztályosok a Gyöngyajak csoportban táncolnak. Van még egy gimnáziumi csapat is, de „áttáncolások” is vannak, ugyanis néhányan több csoportba is eljárnak.

Az évzáró bemutatón Szombathelyi Árpád, a Kisteleki Művészeti Iskola igazgatója köszöntötte a táncosokat és a közönséget, majd Kalmár Gergely ismertette a műsort, amelyben elsőként a gimnáziumi csoport román forgatós táncot mutatott be Kalmár Gergely koreográfiájával, azután a Szarkaláb csoport magyarózdi táncokkal következett Both József koreográfiájával. A széki névnapköszöntőt dr. Varga Sándor néprajzkutató, etnológus koreográfiája alapján Szathmáry Éva állította színpadra és a Gyöngyajak csoport mutatta be. A nagycsoportos óvodások műsorát és a Kökörcsin csoport mezőföldi táncát, a Gyönygyajak csoport lány tagjainak táncát szintén Szathmáry Éva állította össze. A gimnáziumi csoport a magyarpalatkai táncot Kalmár Gergely koreográfiájával, a Seprence csoport a rábaközi táncokat Dudás Bence koreográfiájával mutatta be. Az évzáró a közönség és a csoportok közös táncával zárult.

Az évzáró bemutatón hárman kaptak emléklapot és ajándékot. Szathmáry Éva 15 éve tanítja a balástyai gyerekeket néptáncra, és mindazoknak, akik a csoportjaiban tíz éve táncolnak, minden évzáró bemutatón emlékként emléklapot és apró ajándékot ad át. Idén Pápai Antónia (Balástya), Berecz Fanni és Sejben Maja (Kistelek) volt tíz éves táncos.

Megszakítás