A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén történt események

2019. június 30-án, a hajnali órákban Pusztaszer belterületén történt baleset. Egy helyi lakos a Diófa utcából szándékozott kanyarodni a Fő utcára (a Munkástelep irányába) személygépkocsival. A kanyarodás végrehajtásához a járműve sebességét nem megfelelően választotta meg, így a vízelvezető árokba sodródott. A baleset során személyi sérülés történt.

2019. június 25-én, az esti órákban Kistelek belterületéről bejelentés érkezett anyagi kárral járó balesetről. A helyszínen a baleset egyik részesével szemben alkalmazott légalkohol mérés pozitív eredményt mutatott. A kisteleki férfit a Kisteleki Rendőrkapitányságra előállították mintavétel céljából, és büntetőeljárás indult ellene ittas járművezetés miatt.

2019. június 26-án, a délutáni órákban a Kisteleki Rendőrkapitányság rendőrei a 4524-es úton intézkedés alá vontak egy balástyai férfit, aki segédmotoros kerékpárjával közlekedett Balástya irányából, Dóc irányába. Az ellenőrzés során megállapították, hogy nem rendelkezik kötelező felelősségbiztosítással, továbbá ittasan vett részt a közúti közlekedésben. A hiteles mintavétel bűncselekményi értéket mutatott, a férfival szemben szabálysértési és büntetőeljárás indult.

2019. június 30-án, a hajnali órákban Pusztaszer belterületén történt közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre. A helyszínen megállapítást nyert, hogy a baleset okozója elhagyta a helyszínt, így személyazonosságát nem lehetett megállapítani. Az adatgyűjtés során az okozó jármű forgalmi rendszáma kiderült. A további adatgyűjtés során az is kiderült, hogy az ismert rendszámú autóval egy helyi lakos közlekedett, több vendéglátóipari egységben megfordult, és szeszes italt fogyasztott az éjszaka folyamán. A fentiek alapján a helyi férfit felkutatták, aki elismerte a baleset okozását és azt, hogy ittasa vezette a járművet. A férfival szemben alkalmazott légalkohol mintavétel pozitív értéket mutatott, vele szemben büntetőeljárás indult.

2019. július 20-án, a délelőtti órákban egy kisteleki lakos bejelentette, hogy a hajnali órákban lakó ingatlana előtt parkoló személygépkocsijával kívánt elindulni. Az elindulás előtt a lakásba visszament a telefonjáért és az indító kulcsot a kocsiban hagyta. Mikor 2-3 perc elteltével kijött az ingatlanból, az autó már nem volt a kapubejárójában. A másik gépkocsijával elindult megkeresni az autót. Kistelek belterületén meglátta, hogy ott közlekedik az eltűnt kocsi, melyre rákürtölt. A hangjelzés hatására az ismeretlen személyek a kocsival megálltak, majd kiugrottak a kocsiból és elszaladtak. A bejelentést követően elvégzett adatgyűjtés során a két ismeretlen személy személyazonossága megállapítást nyert. A két helyi férfit a Kisteleki Rendőrkapitányság rendőrei elfogták és a Kisteleki Rendőrkapitányságra előállították, velük szemben büntetőeljárás indult jármű önkényes elvétele miatt.

2019. július 2-án, a reggeli órákban a 4519-es számú útról, vadon élő állat elütéséről tettek bejelentést a rendőrségre. A helyszínen a rendőrök megállapították, hogy egy sándorfalvi lakos személygépkocsival közlekedett a 4519-es számú úton Ópusztaszer irányából Baks irányába, amikor az úttest bal oldaláról hírtelen egy őz ugrott elé. A vadon elő állat felbukkanása olyan hirtelen történt, hogy az ütközést elkerülni nem tudta, ezért az őz a gépkocsi jobb oldalának ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2019. július 4-én, az éjszakai órákban az E75-ös számú útról vadon élő állat elütéséről tettek bejelentést a rendőrségre. A helyszínen megállapítást nyert, hogy egy pálmonostorai lakos személygépkocsival közlekedett az E75-ös számú úton Kistelek irányából Kiskunfélegyháza irányába, amikor az úttest jobb oldaláról hirtelen egy őz ugrott elé. A vadon elő állat felbukkanása olyan hirtelen történt, hogy az ütközést elkerülni nem tudta. A baleset során személyi sérülés nem történt.

Sejben Győző címzetes rendőr őrnagy,

                  megbízott őrsparancsnok

Megszakítás